China încearcă să oprească răspândirea COVID. Beijing a închis zeci de staţii de metrou şi rute de autobuz

Capitala chineză Beijing a închis miercuri zeci de staţii de metrou şi rute de autobuz în campania sa de a opri răspândirea COVID-19 şi de a evita soarta Shanghaiului, unde milioane de locuitori au fost în lockdown mai bine de o lună.

670 afișări
Imaginea articolului China încearcă să oprească răspândirea COVID. Beijing a închis zeci de staţii de metrou şi rute de autobuz

Beijing a închis peste 40 de staţii de metrou, aproximativ o zecime din reţea, şi 158 de rute de autobuz, au declarat furnizorii de servicii.

Majoritatea staţiilor şi rutelor suspendate se află în districtul Chaoyang, epicentrul focarului de epidemie din Beijing, anunţă Reuters.

Cu zeci de cazuri noi pe zi, Beijingul încearcă să evite un lockdown total, aşa cum a făcut iniţial şi Shanghai, sperând în schimb că testele în masă vor găsi şi izola virusul înainte ca acesta să se răspândească.

Oraşul de 22 de milioane de locuitori a închis şcolile, precum şi unele întreprinderi şi clădiri rezidenţiale din zonele cu risc ridicat, iar mulţi oameni îşi fac provizii în cazul în care se va ajunge la o închidere totală.

12 din cele 16 districte din Beijing efectuau săptămâna aceasta a doua din cele trei runde de teste, după ce săptămâna trecută au făcut trei testări în masă.

Marţi, târziu, un alt oraş a anunţat restricţii privind munca de acasă şi alte restricţii COVID pentru săptămâna viitoare. Oraşul central Zhengzhou, unde locuiesc 12,6 milioane de locuitori şi unde se află o fabrică a producătorului de iPhone al Apple, Foxconn, se alătură zecilor de oraşe mari aflate în izolare totală sau parţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici