MONITORUL APĂRĂRII | China somează SUA să anuleze sancţiunile antiiraniene care afectează companii chineze

Administraţia de la Beijing a îndemnat, vineri, Statele Unite să anuleze sancţiunile impuse companiilor chineze acuzate că oferă ajutor Iranului în programul nuclear, informează site-ul agenţiei Associated Press.

2089 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | China somează SUA să anuleze sancţiunile antiiraniene care afectează companii chineze

China somează SUA să anuleze sancţiunile antiiraniene care afectează companii chineze

"China se opune în mod consistent şi determinat deciziei Statelor Unite de a impune sancţiuni unilaterale, prin aşa-numita jurisdicţie extinsă, asupra altor ţări, inclusiv asupra Chinei", a declarat Geng Shuang, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

"Cerem Statelor Unite să corecteze imediat această abordare greşită şi să respecte cu seriozitate drepturile şi interesele legitime ale tuturor părţilor", a precizat oficialul chinez.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat joi că a impus sancţiouni asupra unei reţele de companii-paravan cu sedii în Iran, China şi Belgia. Washingtonul nu a oferit detalii, dar sancţiunile vizează echipamente destinate programului nuclear iranian.

Geng Shuang a subliniat că Beijingul se opune proliferării atomice, dar respinge şi sancţiunile impuse unilateral de Washington. "Ne opunem hotărât activităţilor de proliferare, suntem de acord cu respectarea strictă a obligaţiilor internaţionale şi menţinem angajamentele în domeniul neproliferării", a subliniat oficialul chinez.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Taguri:
sua,
china,
iran

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici