China, susţinător al Coreei de Nord, avertizează din nou SUA în legătură cu instalarea sistemului antibalistic în Coreea de Sud

Administraţia Chinei a avertizat din nou Statele Unite, joi, că va lua măsuri de contracarare a sistemului antirachetă american instalat în Coreea de Sud, informează site-ul agenţiei Reuters.

2974 afișări
Imaginea articolului China, susţinător al Coreei de Nord, avertizează din nou SUA în legătură cu instalarea sistemului antibalistic în Coreea de Sud

China, susţinător al Coreei de Nord, avertizează din nou SUA în legătură cu instalarea sistemului antibalistic în Coreea de Sud

China, principalul susţinător al Coreei de Nord, ţară vizată de sistemul antibalistic american din Coreea de Sud, a exprimat în mod repetat preocupare în legătură cu instalarea Terminalului pentru Apărare de Mare Altitudine (THAAD) pe teritoriul sud-coreean.

"Vom urmări cu atenţie evoluţiile relevante şi vom analiza posibilitatea de a lua măsurile necesare pentru apărarea securităţii naţionale şi a echilibrului strategic regional", a declarat Yang Yujun, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării.

"Ceea ce trebuie subliniat este că poporul chinez vorbeşte serios când spune ceva", a atras atenţia Yang Yujun, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Şi Rusia a exprimat preocupare privind instalarea sistemelor antibalistice americane în Coreea de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici