China: Taiwanul se va obişnui treptat cu exerciţiile aeriene chineze din regiune

Taiwanul se va obişnui treptat cu exerciţiile aeriene chineze care înconjoară insula, a anunţat, miercuri, China, în timp ce premierul Taiwanului a reiterat dorinţa insulei taiwaneze de a avea relaţii paşnice cu vecinul chinez, informează site-ul cotidianului The Independent.

1302 afișări
Imaginea articolului China: Taiwanul se va obişnui treptat cu exerciţiile aeriene chineze din regiune

China: Taiwanul se va obişnui treptat cu exerciţiile aeriene chineze din regiune

China consideră că Taiwanul este un teritoriu sacru şi nu a renunţat niciodată să-şi exercite forţa în regiune.

Regimul de la Beijing a adoptat o poziţie ostilă faţă de Taiwan anul trecut, când Tsai Ing-wen a câştigat alegerile prezidenţiale din partea unui partid pro-independenţă şi a intensificat exerciţiile militare ale insulei.

Tsai Ing-wen susţine că doreşte să consolideze pacea cu China, dar şi că va apăra securitatea şi modul de viaţă al Taiwanului.

Întrebat despre continuarea exerciţiilor şi imaginile publicate de forţele aeriene chineze, Biroul chinez pentru Afacerile Taiwanului a informat că Ministerul de Externe descrie aceste exerciţii ca fiind "o rutină".

"Toată lumea se va obişnui treptat", a declarat An Fengshan, purtător de cuvânt al Biroului chinez pentru Afacerile Taiwanului.

În ultimul an, forţele aeriene din China au efectuat 16 runde de exerciţii în apropierea Taiwanului, a declarat ministrul de Apărare al Taiwanului. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici