Cinci poliţişti răniţi şi nouă persoane arestate, în urma protestelor violente din Washington

Cinci poliţişti au fost răniţi şi nouă persoane au fost reţinute în urma confruntărilor violente izbucnite în timpul manifestaţiilor de 1 mai în oraşul Seattle din statul american Washington, anunţă autorităţile americane, potrivit Reuters.

597 afișări
Imaginea articolului Cinci poliţişti răniţi şi nouă persoane arestate, în urma protestelor violente din Washington

Cinci poliţişti răniţi şi nouă persoane arestate, în urma protestelor violente din Washington

În cursul nopţii de duminică spre luni, demonstanţii au lansat cocktailuri Molotov şi proiectile incendiare, producând rănirea a cinci poliţişti.

Cetăţenii americani ies în stradă în fiecare an cu ocazia sărbătorii de 1 mai, pentru a protesta faţă de probleme din domeniul muncii şi cele legate de imigraţie, dar uneori şi pentru a condamna violenţele poliţiei.

Primarul oraşului, Ed Murray, a condamnat "violenţele fără sens" din Seattle, atribuindu-le "unui grup diferit" faţă de cei care participă la manifestaţiile anuale de 1 mai împotriva imigraţilor.

Unul dintre poliţişti a suferit o rană la nivelul capului, după ce a fost lovit de o sticlă incendiară.

"Nimeni nu a fost grav rănit", a declarat şeful poliţiei locale, Kathleen O'Toole.

Nouă persaone au fost arestate de autorităţile americane. Trei au fost acuzate de agresiuni, una de distrugerea proprietăţii şi cinci de obstrucţionare a legii. Opt dintre acuzaţi sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani, alături de o adolescentă.

Incidente similare au avut loc şi anul trecut când trei poliţişti au fost răniţi şi 16 persoane reţinute.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici