Cinci zone din Ucraina au rămas fără energie electrică

Penele de curent au afectat cinci zone din Ucraina luni dimineaţă, a anunţat operatorul sistemului de transport al energiei electrice, potrivit Sky News.

363 afișări
Imaginea articolului Cinci zone din Ucraina au rămas fără energie electrică

Cererea a depăşit oferta luni, după ce centralele electrice şi reţeaua de distribuţie au fost avariate de atacurile cu rachete şi drone ruseşti din 14 ianuarie, a anunţat Ukrenergo pe Telegram.

Limitele de consum au fost depăşite în oraşele Harkov, Dnipropetrovsk, Zaporojia, Liov şi în provincia Volyn înainte de ora 9:00, ceea ce a dus la întreruperi.

Se aşteaptă ca temperaturile să scadă până la -4 Celsius în Harkov în luni seara.

Reprezentanţii Ukrenergo au declarat că „lucrează în mod constant pentru a restabili instalaţiile avariate de atacurile inamice", dar „după fiecare atac al ruşilor asupra infrastructurii energetice, recuperarea devine din ce în ce mai dificilă şi durează mai mult".

Aceştia au adăugat că numeroase sisteme se află sub ocupaţie rusească, precum şi majoritatea instalaţiilor eoliene şi solare din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici