Ciocniri între manifestanţi şi poliţie, la deschiderea stagiunii la Scala din Milano - FOTO

Deschiderea noii stagiuni la Scala din Milano a fost marcată duminică de ciocniri între manifestanţi şi forţele de poliţie, soldate cu doi răniţi, au anunţat autorităţile locale.

138 afișări
Imaginea articolului Ciocniri între manifestanţi şi poliţie, la deschiderea stagiunii la Scala din Milano - FOTO

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie, la deschiderea stagiunii la Scala din Milano (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 300 de manifestanţi purtând pancarte pe care se putea citi "Luptaţi împotriva puterii" şi "Rezistăm" au lansat dispozitive incendiare şi cocteiluri Molotov asupra poliţiştilor aflaţi în faţa clădirii, au precizat autorităţile italiene.

Manifestanţii au protestat faţă de măsurile de austeritate din Italia şi au solicitat asigurarea dreptului la locuinţe, după recentele evacuări ale unor clădiri, în timp ce directori, politicieni şi personalităţi din mediul economic şi cultural italian participau la deschiderea stagiunii, organizată în fiecare an la 7 decembrie, de ziua Sfântului Ambrozie, patronul oraşului.

Prefectul oraşului Milano, Francesco Paolo Tronca, care s-a aflat printre invitaţii la deschiderea stagiunii celui mai cunoscut teatru din Italia, a calificat drept "inacceptabile protestele violente faţă de poliţie" şi a criticat "perturbarea evenimentelor culturale care dau forţă şi valoare oraşului".

"Seara de deschidere de la Scala este un spectacol unic şi încercăm să distrugem şi acest eveniment", a afirmat, la rândul său, preşedintele regiunii Lombardia, Roberto Maroni.

Scala din Milano şi-a deschis duminică seară stagiunea cu "Fidelio", singura operă a lui Beethoven. Premiera marchează şi un moment de schimbare pentru Scala din Milano, odată cu plecarea iminentă a dirijorului israeliano-argentinian Daniel Barenboim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici