Cocaină falsă folosită pentru a ademeni suspecţii în cea mai mare captură de droguri din Australia

Poliţia a reuşit să folosească cocaină falsă pentru a-i ademeni pe presupuşii suspecţi, astfel încât ei să creadă că drogurile nu au fost compromise în călătoria din America de Sud. Operaţiunea de succes a dus la 12 arestări, potrivit Sky News.

1702 afișări
Imaginea articolului Cocaină falsă folosită pentru a ademeni suspecţii în cea mai mare captură de droguri din Australia

Poliţia australiană a interceptat cocaină în valoare de 1 miliard de dolari australieni care intra în vestul ţării, în ceea ce se consideră a fi cea mai mare captură de droguri din istoria ţării.

În cadrul unei colaborări comune cu SUA, denumită „Operaţiunea Beech”, 2,4 tone de cocaină - cu presupuse legături cu un cartel de droguri mexican - au fost confiscate de poliţişti.

Drogurile aveau o valoare de piaţă de aproximativ 562,9 milioane de lire sterline şi reprezentau echivalentul a jumătate din consumul anual estimat al Australiei, potrivit poliţiei.

Operaţiunea, care se desfăşoară din noiembrie 2022, a dus la arestarea a 12 persoane.

Poliţia din Australia de Vest a confiscat o navă de mici dimensiuni la 28 decembrie, informaţiile sugerând că presupuşii membri ai sindicatului nu ştiau şi încă aşteptau să primească transportul.

Într-un plan viclean pentru a-i prinde în capcană, poliţia a înlocuit încărcătura cu cocaină falsă, folosind un ambalaj identic.

Ei au aruncat-o la 40 de mile marine la vest de capitala statului Perth, monitorizând-o în acelaşi timp cu ajutorul dronelor şi elicopterelor.

Se presupune că membrii cartelului au folosit apoi două ambarcaţiuni - Catalina şi Cool Runnings - pentru a face mai multe încercări de a găsi şi recupera încărcătura.

La 30 decembrie, ofiţerii de intervenţie tactică au arestat trei bărbaţi aflaţi la bordul Cool Runnings, cu aproximativ 1,2 tone de cocaină falsă.

Alte nouă arestări au fost efectuate până la 13 ianuarie, inclusiv pe autostrada Great Eastern, la aproximativ 600 km est de Perth, unde ofiţerii au găsit peste 1,2 milioane de lire sterline (2 milioane de dolari) în numerar.

Potrivit ABC, poliţia a pus sub acuzare un bărbat de 39 de ani şi o femeie de 37 de ani, care ar fi avut legătură cu cartelul.

Comisarul adjunct Tony Longhorn a declarat: „Este o creştere a încrederii... de fiecare dată când facem aceste operaţiuni ne testăm limitele capacităţilor noastre”.

El a adăugat că implementarea unor strategii de colaborare şi inovatoare în cadrul serviciilor de informaţii ale poliţiei va fi esenţială pentru a combate viitoarele activităţi legate de droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici