Cod galben de ploi în şapte regiuni din Bulgaria

Autorităţile bulgare au emis cod galben în şapte regiuni ale ţării, inclusiv capitala Sofia, unde sunt aşteptate joi ploi torenţiale.

157 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ploi în şapte regiuni din Bulgaria

Cod galben de ploi în şapte regiuni din Bulgaria (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Avertizarea a fost emisă de Institutul de Meteorologie şi Hidrologie al Academiei Bulgare de Ştiinţe şi este valabilă pentru regiunile Sofia, Vidin, Montana, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad şi în capitală. Meteorologii se aşteaptă la precipitaţii de 20-25 de litri pe metrul pătrat, relatează site-ul Novinite.com.

Ploile vor afecta întreaga ţară în cursul serii, iar la munte sunt aşteptate precipitaţii mixte. Mercurul termometrelor va scădea, temperaturile maxime urmând să atingă între 4 şi 9 grade Celsius.

Codul galben este emis în caz de vreme potenţial periculoasă şi nu se referă la evenimente meteorologice neobişnuite, scopul acestuia fiind avertizarea populaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici