Coliziunea între cele două avioane de vânătoare italiene ar fi fost provocată de o eroare umană

Procurorii care investighează coliziunea de marţi seara a două avioane de vânătoare italiene, soldată cu cel puţin doi morţi, au declarat că cel mai probabil a fost provocată de o eroare umană, relatează agenţia Ansa în pagina electronică de joi.

109 afișări
Imaginea articolului Coliziunea între cele două avioane de vânătoare italiene ar fi fost provocată de o eroare umană

Coliziunea între cele două avioane de vânătoare italiene ar fi fost provocată de o eroare umană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De asemenea, echipe care participă la operaţiunea de căutare şi salvare ar fi localizat una dintre cutiile negre ale avioanelor între fragmente de aeronave, potrivit unor informaţii neconfirmate, potrivit agenţiei.

Echipele caută în continuare doi aviatori, care au fost daţi dispăruţi după coliziune, inclusiv o femeie, veteran în operaţiuni în Afganistan şi Libia.

Două cadavre au fost găsite marţi după-amiaza în nordul regiunii Marche (centru). Cadavrele nu au fost identificate, dar surse au afirmat că este vorba despre doi bărbaţi, dintre care unul a fost găsit în fuzelajul unuia dintre avioane, la aproximativ un kilometru de localitatea Ascoli Piceno.

Cele două avioane, de tip Tornado, aveau echipaje formate din câte două persoane, un pilot şi un navigator, toţi patru tineri căpitani de aviaţie, cu vârste cuprinse între 31 şi 36 de ani. Printre ei se afla şi o femeie, căpitanul Mariangela Valentini, care ar fi împlinit 32 de ani luna viitoare, originară din provincia Novara. Copilotul şi navigatorul ei era Piero Paolo Franzese. Celălalt avion era pilotat de către căpitanul Alessandro Dotto, originar de la periferia oraşului Torino, iar copilotul său era Guiseppe Palminteri din Napoli.

Accidentul s-a produs marţi după-amiază Potrivit unor martori, cele două avioane de vânătoare au intrat în coliziune în zbor şi s-au prăbuşit. Cele două avioane de tip Tornado decolaseră de la baza lor din provincia Brescia, în nordul Italiei, pentru a efectua un zbor de antrenament în cadrul pregătirilor pentru manevre NATO prevăzute în această toamnă, a precizat aviaţia militară italiană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici