Comisia delegată de Congresul american investighează modul în care Trump a manipulat înregistrările oficiale de la Casa Albă

  • O comisie parlamentară delegată de Congresul american investighează modul în care fostul preşedinte Donald Trump a gestionat înregistrările Casei Albe
  • Aproximativ 15 cutii cu documente au fost transferate din resortul său privat din Florida către o agenţie federală
  • Unele materiale conţin informaţii clasificate
198 afișări
Imaginea articolului Comisia delegată de Congresul american investighează modul în care Trump a manipulat înregistrările oficiale de la Casa Albă

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele Comitetului de Supraveghere al Camerei Reprezentanţilor, Carolyn Maloney, a declarat că este profund îngrijorată de evoluţia anchetei în cazul fostului preşedinte Donald Trump.

Înregistrările oficiale nu au fost predate prompt Arhivelor Naţionale când mandatul lui Trump s-a încheiat în ianuarie 2021 şi unele ar fi dispărut de la Casa Albă.

La jumătatea lunii ianuarie, aproximativ 15 cutii cu memorii, scrisori şi alte documente au fost descoperite la un resort privat din Florida, care îi aparţine lui Trump.

Trump a încercat în mod repetat să distrugă înregistrările prezidenţiale, faptă ce constituie o încălcăre gravă a legii. Toate actele scrise care consemnează activitatea oficială a unui preşedinte trebuie păstrate”, a concluzionat Maloney.

Fostul preşedinte s-a rezumat să afirme că nu este obligat să predea materialele Casei Albe, deşi acest fapt contravine legii şi nu îşi asumă responsabilitatea pentru cum au fost gestionate acele documente.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici