Comisia Europeană a acordat Ucrainei o nouă tranşă de 500 de milioane de euro

Comisia Europeană a acordat, miercuri, o nouă tranşă de 500 de milioane de euro Ucrainei, cu condiţia aplicării reformelor, imediat după învestirea noului Guvern prooccidental de la Kiev.

97 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a acordat Ucrainei o nouă tranşă de 500 de milioane de euro

Comisia Europeană a acordat Ucrainei o nouă tranşă de 500 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Comisia Europeană, în numele Uniunii Europene, a trimis 500 de milioane de euro Ucrainei, în cadrul programului de asistenţă macroeconomică", anunţă Executivul UE într-un comunicat oficial.

Până în primăvară, Ucraina va mai primi încă 250 de milioane de euro din partea Uniunii Europene.

"Europa respectă promisiunile de solidaritate faţă de Ucraina. Oferim un sprijin esenţial poporului ucrainean într-o perioadă dificilă pe plan economic şi social", a declarat comisarul UE pentru Afaceri Economice, Pierre Moscovici.

"În schimb, este esenţial ca Ucraina să menţină ritmul reformelor pentru crearea unui mediu prosper şi durabil pentru toţi ucrainenii", adaugă Moscovici.

Reformele solicitate de Uniunea Europeană vizează gestionarea finanţelor publice, combaterea corupţiei, fiscalitatea, energia şi sectorul financiar.

Uniunea Europeană a promis un ajutor de 1,6 miliarde de euro destinat Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici