Conferinţa de pace Geneva II, pe tema Siriei, nu va avea loc înainte de luna decembrie. Reprezentanţii Rusiei, SUA şi ONU nu au stabilit o dată

Conferinţa internaţională de pace pe tema Siriei, Geneva II, prevăzută iniţial pentru noiembrie, nu va avea loc înainte de luna decembrie, anunţă o sursă oficială rusă citată de agenţia Itar-Tass.

122 afișări
Imaginea articolului Conferinţa de pace Geneva II, pe tema Siriei, nu va avea loc înainte de luna decembrie. Reprezentanţii Rusiei, SUA şi ONU nu au stabilit o dată

Conferinţa de pace Geneva II, pe tema Siriei, nu va avea loc înainte de luna decembrie. Reprezentanţii Rusiei, SUA şi ONU nu au stabilit o dată (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Conferinţa de pace nu va avea loc înainte de luna decembrie", a declarat această sursă.

Rusia, Statele Unite şi Naţiunile Unite participă la consultări cu uşile închise pentru organizarea conferinţei de pace pe tema Siriei.

Reprezentanţii Rusiei, SUA şi ONU nu au stabilit o dată pentru organizarea conferinţei Geneva II

Emisarul special al Naţiunilor Unite şi al ONU pentru Siria, Lakhdar Brahimi, a declarat că, "din nefericire", discuţiile desfăşurate marţi între reprezentanţii ruşi şi americani nu au condus la stabilirea unei date pentru organizareea conferinţei de pace Geneva II, relatează AFP.

Brahimi a exprimat speranţa că va fi stabilită o dată pentru desfăşurarea conferinţei de pace "înainte de sfârşitul anului", noi discuţii fiind programate pe 25 noiembrie, la Geneva.

Reprezentanţi ai Rusiei, Statelor Unite şi Naţiunilor Unite au participat la consultări cu uşile închise pentru organizarea conferinţei de pace pe tema Siriei. "Sperăm că vom putea organiza conferinţa până la sfârşitul anului. Am cerut opoziţiei siriene să vină cu o delegaţie credibilă", a adăugat Brahimi.

"Conferinţa de pace trebuie organizată fără condiţii prealabile", a subliniat emisarul internaţional.

Opoziţia din Siria refuză să participe la conferinţa de pace Geneva II, condiţionând participarea de retragerea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul violenţelor este, potrivit estimărilor ONU, de peste 100.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici