Confruntări între clanuri de romi români în centrul capitalei Finlandei

Două clanuri de romi români s-au urmărit şi s-au bătut pe străzile din Helsinki, pe fondul unei dispute privind împărţirea zonelor unde pot practica cerşetoria, poliţia finlandeză arestând şapte suspecţi.

567 afișări
Imaginea articolului Confruntări între clanuri de romi români în centrul capitalei Finlandei

Confruntări între clanuri de romi români în centrul capitalei Finlandei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Violenţele au avut loc în cursul nopţii de luni spre marţi, în zona Gării centrale din Helsinki, informează ediţia online a publicaţiei Helsingin Sanomat.

Şapte români de etnie romă i-au urmărit cu maşina pe alţi doi conaţionali. Vehiculul urmărit a fost blocat în trafic, iar romii au atacat cu bare metalice, spărgând geamurile maşinii şi agresându-i pe cei doi conaţionali.

Poliţia finlandeză a intervenit şi a reuşit arestarea a şapte suspecţi români.

Un reprezentant al Poliţiei, inspectorul Petri Juvonen, a declarat că luptele au avut loc pentru deliminarea zonelor în care se practică cerşetoria.

Românii agresaţi au refuzat să meargă la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Potrivit autorităţilor finlandeze, clanurile care coordonează cerşetoria în Helsinki şi-au delimitat clar teritoriile, iar disputele apar când aceste zone nu sunt respectate. Spre exemplu, zonele din centrul capitalei finlandeze sunt sub controlul romilor provenind din judeţul Gorj, în cartierul Itäkeskus sunt romi provenind din Transilvania, iar muzicanţii ambulanţi din zona Gării centrale sunt din Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici