CONFRUNTĂRI între poliţie şi persoane care voiau să depună flori la locul atacurilor din Ankara - VIDEO

O serie de confruntări au izbucnit duminică în capitala Turciei, după ce poliţia a împiedicat politicieni pro-kurzi şi alte persoane să depună garoafe la locul celor două explozii de sâmbătă, care au ucis 95 de persoane şi au rănit alte 246, relatează Associated Press în pagina electronică.

18033 afișări
Imaginea articolului CONFRUNTĂRI între poliţie şi persoane care voiau să depună flori la locul atacurilor din Ankara - VIDEO

Confruntări între poliţie şi persoane care voiau să depună flori la locul atacurilor din Ankara

Turcia a declarat trei zile de doliu, în urma dublului atentat de sâmbătă, care a vizat un miting pentru pace din Ankara, la care urmau să participe activişti, sindicalişti şi membri ai partidului pro-kurd.

Liderii partidului, Selahattin Demirtas şi Figen Yuksekdag, au organizat duminică o ceremonie de comemorare a victimelor. Însă ei au fost opriţi de poliţie, care a subliniat că anchetatorii nu au terminat investigaţiile la locul exploziilor.

Atacul nu a fost revendicat până în prezent, dar premierul Ahmet Davutoglu a afirmat că rebelii kurzi şi militanţii grupării Stat Islamic sunt principalii suspecţi.

Cele două explozii s-au produs la distanţă de câteva secunde, în apropierea gării centrale din capitală, în timp ce sute de susţinători ai opoziţiei şi activişti kurzi se adunaseră pentru a participa la un miting pentru pace, organizat de sindicatul funcţionrilor publici şi alte organizaţii. Protestatarii urmau să ceară consolidarea democraţiei în Turcia şi încetarea conflictului dintre armata turcă şi rebelii kurzi.

Atentatul a avut loc cu trei săptămâni înaintea alegerilor legislative anticipate de la 1 noiembrie, convocate după ce partidele parlamentare nu au reuşit să formeze un Guvern în urma alegerilor generale de la 7 iunie.

Atacul a fost condamnat de lideri din toată lumea, iar mai multe sindicate din Turcia au anunţat o grevă de trei zile în semn de protest.

Sâmbătă seara, au avut loc demonstraţii în mai multe oraşe din Turcia, inclusiv la Istanbul, unde mii de persoane au acuzat autorităţile că sunt responsabile de atentat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici