Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte luni pentru a discuta despre situaţia din Siria

Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se întruneşte luni pentru a discuta despre situaţia din Siria, a anunţat duminică ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, relatează site-ul agenţiei Reuters.

190 afișări
Imaginea articolului Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte luni pentru a discuta despre situaţia din Siria

Consiliul de Securitate al ONU se întruneşte luni pentru a discuta despre situaţia din Siria

"Consiliul de Securitate al ONU va organiza mâine consultări cu privire la situaţia din Siria. Franţa va sublinia necesitatea asistenţei umanitare", a transmis Le Drian prin intermediul contului de Twitter.

Anterior, şeful diplomaţiei de la Paris precizase că a cerut o întrunire de urgenţă a Consiliului de Securitate, ca urmare a unei acţiuni militare din partea Turciei în provincia Afrin din nordul Siriei.

Turcia a lansat atacuri aeriene şi operaţiuni militare terestre asupra poziţiilor ocupate de gruparea insurgentă kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG) în regiunea siriană Afrin.

Măsura a fost luată de către regimul Recep Erdogan după ce SUA au anunţat un plan de creare a unei "forţe pentru protecţia frontierelor", în scopul apărării teritoriilor din nordul Siriei aflate sub controlul grupurilor insurgente kurde susţinute de Statele Unite. Turcia consideră grupările kurde siriene drept aliaţi ai mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Jean-Yves Le Drian a condamnat bombardamentele efectuate de către regimul sirian în provincia Idlib şi a solicitat accesul imediat pentru asistenţa umanitară în provincia estică Ghouta, întrucât 400.000 de persoane se confruntă cu o situaţie critică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici