Convorbire telefonică între Barack Obama şi premierul Israelului. Preşedintele SUA a insistat că va împiedica Iranul să obţină o ARMĂ NUCLEARĂ

Preşedintele american Barack Obama i-a telefonat vineri lui Benjamin Netanyahu, a anunţat Casa Albă, după criticile premierului israelian cu privire la termenii unui posibil acord cu Iranul asupra programului său nuclear.

352 afișări
Imaginea articolului Convorbire telefonică între Barack Obama şi premierul Israelului. Preşedintele SUA a insistat că va împiedica Iranul să obţină o ARMĂ NUCLEARĂ

Barack Obama, Benjamin Netanyahu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Scopul acestui apel telefonic a fost de "a discuta despre Iran şi despre eforturile pe care le depunem pentru a ajunge la o soluţie paşnică" în dosarul nuclear, a anunţat Casă Albă, precizând că Obama a "insistat asupra angajamentului său de a împiedica Iranul să obţină o armă nucleară".

Potrivit acestei surse, Obama l-a informat pe premierul israelian cu privire la "progresul negocierilor de la Geneva", unde secretarul de Stat John Kerry a sosit vineri.

Kerry s-a întâlnit cu premierul israelian vineri dimineaţă, pe Aeroportul Ben Gourion de la Tel Aviv, înainte de a pleca la Geneva pentru a participa la negocierile privind programul nuclear iranian.

În cadrul acestei întâlniri, Netanyahu a apreciat că adoptarea unei propuneri iraniene în cadrul negocierilor de la Geneva asupra dosarului nuclear ar constitui "o eroare de amploare istorică".

Ulterior, preşedinţia Statelor Unite a apreciat că aceste critici sunt "premature".

"La Geneva nu s-a ajuns încă la un acord", a amintit purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici