Coreea de Nord ameninţă Seulul cu un ATAC NEMILOS

Coreea de Nord a trimis un fax, joi, Coreei de Sud, în care o avertizează cu un "atac nemilos şi fără avertizare prealabilă", după protestele care au avut loc în această săptămână la Seul.

5469 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ameninţă Seulul cu un ATAC NEMILOS

Coreea de Nord ameninţă Seulul cu un ATAC NEMILOS (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mesajul avertizează că Phenianul va ataca în cazul în care "provocarea la adresa celei mai înalte demnităţi (a statului) se va repeta în centrul Seulului", relatează CNN.

La începutul săptămânii, la împlinirea a doi ani de la moartea fostului lider nord-coreean Kim Jong-il, protestatari conservatori s-au reunit la Seul şi au ars protrete ale liderilor ţării, precum şi drapelul nord-coreean. Astfel de proteste sunt obişnuite în timpul festivalurilor sau aniversărilor de la Phenian.

Ministerul sud-coreean al Apărării a anunţat că a trimis un răspuns. "Răspunsul a fost trimis printr-un mesaj online şi printr-un mesaj prin fax, noi avertizăm că dacă Phenianul îşi duce la îndeplinire provocările, vom riposta ferm", a declarat Kim Min-seok, purtătorul de cuvânt al ministerului sud-coreean.

El a adăugat că nu au fost manevre militare semnificative în Coreea de Nord.

Phenianul ameninţă periodic că se răzbună pe ceea ce consideră a fi "provocări", inclusiv proteste sau baloane lansate în nord de către grupurile sud-coreene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici