Coreea de Nord ar putea fi gata de lansarea unui submarin dotat cu rachete. Imaginile suprinse prin satelit | FOTO

Coreea de Nord ar putea fi gata de lansarea unui submarin capabil să activeze şi să proiecteze rachete şi face eforturi în vederea ascunderii acestui demers, sugerează unele imagini obţinute prin satelit, conform site-ului postului CNN.

2404 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord ar putea fi gata de lansarea unui submarin dotat cu rachete. Imaginile suprinse prin satelit | FOTO

Coreea de Nord ar putea lansa submarine de atac, sugerează imagini din satelit

Imaginile, obţinute de cărtre Institutul Middlebury şi de către Planet Labs, par să arate progresele întreprinse de Coreea de Nord în vederea finalizării lucrărilor pentru flota de la Şantierul Naval Sudic Sinpo, situat de-a lungul coastei centrale a statului, de la Marea Japonei.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a vizitat baza navală, în iulie, pentru a inspecta stadiul submarinului; conform analizelor întreprinse, acesta ar putea fi operaţional în prezent.

„Coreea de Nord a ridicat o structură în bazinul securizat al unui vas pentru a ascunde submarinul”, a comunicat Jeffrey Lewis, directorul Programului de Neproliferare Est-Asiatic al Institutului Middlebury. Conform aprecierilor acestuia, „submarinul a fost lansat, sau urmează a fi în curând”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici