Coreea de Nord avertizează că Statele Unite riscă să producă un conflict nuclear / ONU, China şi Rusia îndeamnă Phenianul şi Washingtonul să înceteze provocările

Administraţia Donald Trump riscă să genereze război nuclear în Peninsula Coreea, avertizează regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, denunţând o presupusă blocadă militară impusă de Statele Unite.

1988 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează că Statele Unite riscă să producă un conflict nuclear /  ONU, China şi Rusia îndeamnă Phenianul şi Washingtonul să înceteze provocările

Coreea de Nord avertizează că Statele Unite riscă să producă un conflict nuclear

Administraţia Donald Trump riscă să genereze război nuclear în Peninsula Coreea, avertizează regimul de la Phenian, condus de Kim Jong-Un, denunţând o presupusă blocadă militară impusă de Statele Unite.

"Clica lui Donald Trump face un pas extrem de periculos şi mare spre război nuclear prin încercarea nechibzuită de impunere a unei blocade navale împotriva ţării noastre", a transmis Ministerul nord-coreean de Externe, potrivit unui comunicat difuzat de agenţia oficială de presă, KCNA.

"În cazul în care Statele Unite şi susţinătorii acestei ţări încearcă să impună blocada navală contra naţiunii noastre, vom considera că este un act de război şi vom riposta prin măsuri nemiloase de autoapărare aşa cum am avertizat în mod repetat", a subliniat Ministerul de Externe de la Phenian.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat după o serie de teste balistice şi nucleare nord-coreene şi din cauza unor exerciţii militare efectuate de SUA, Coreea de Sud şi Japonia. Atât regimul Kim Jong-Un, cât şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc cu distrugerea. "În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a afirmat Donald Trump în discursul rostit la Adunarea Generală ONU.

ONU, China şi Rusia îndeamnă Coreea de Nord şi SUA să înceteze provocările

Organizaţia Naţiunilor Unite, China şi Rusia au îndemnat Coreea de Nord şi Statele Unite să înceteze acţiunile provocatoare, insistând că trebuie evitat un război în Peninsula Coreea.

Criza privind programul nord-coreean de înarmare trebuie soluţionată prin dialog, nu prin război, a declarat joi Xi Jinping, preşedintele Chinei. "Criza din Peninsula Coreea trebuie rezolvată prin dialog şi consultări", a spus Xi Jinping, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Liderul de la Beijing a făcut aceste declaraţii după ce secretarul de Stat american, Rex Tillerson, a semnalat disponibilitatea iniţierii dialogului necondiţionat cu Phenianul. Însă Casa Albă a atras atenţia că nu vor avea loc negocieri până când Coreea de Nord nu îşi va corecta atitudinea.

La rândul său, Antonio Guterres, secretarul general ONU, a insistat ca regimul din Coreea de Nord şi alte ţări să respecte rezoluţiile Naţiunilor Unite. "Cel mai grav scenariu la care se poate ajunge este să intrăm în război prin acţiuni inconştiente", a avertizat el.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a catalogat oferta de negocieri făcută de Rex Tillerson drept "un semnal foarte bun", avertizând că un atac american asupra Coreei de Nord ar avea consecinţe devastatoare. "Credem că cele două părţi trebuie să înceteze agravarea situaţiei", a subliniat liderul de la Kremlin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici