Coreea de Nord CERE AJUTOR pentru combaterea secetei care a cuprins toată ţara

Coreea de Nord, care trece printr-o criză alimentară acută, se confruntă cu o secetă fără precedent în ultimul secol, anunţă agenţia de presă oficială (KCNA), citată de site-ul publicaţiei Le Figaro.

23099 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord CERE AJUTOR pentru combaterea secetei care a cuprins toată ţara

Coreea de Nord cere ajutor pentru combaterea secetei care a cuprins toată ţara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cauza secetei acute care a cuprins Coreea de Nord, câmpurile de orez din provinciile Hwanghae şi Phyongan, de unde proveneau cele mai mari resurse alimentare, au fost compromise, întreaga recoltă uscându-se, informează un comunicat difuzat marţi.

"Este cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani care s-a abătut asupra Republicii Populare Democrate Coreene (numele oficial al Coreei de Nord - n.red.), cauzând adevărate pagube în sectorul agricol", se anunţă în comunicat.

Ghulam Isaczai, oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), a atras atenţia, luna trecută, asupra situaţiei din Coreea de Nord, unde, în 2014, nivelul precipitaţiilor scăzuse cu 40-60% faţă de 2013, fiind cel mai mic nivel înregistrat în ultimii 30 de ani.

Potrivit oficialilor ONU, cei mai afectaţi sunt copiii mai mici de cinci ani care devin victime ale malnutriţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici