Coreea de Nord îl critică pe Donald Trump pentru mesajele postate pe Twitter

Guvernul de la Phenian, a condamnat, miercuri, exerciţiile militare efectuate de SUA şi Coreea de Sud şi l-a criticat pe Donald Trump pentru mesajele ”ciudate” şi ”egocentrice” postate pe reţelele de socializare, informează CNN.

1842 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord îl critică pe Donald Trump pentru mesajele postate pe Twitter

Coreea de Nord îl critică pe Donald Trump pentru mesajele postate pe Twitter

Declaraţiile Phenianului vin la doar câteva ore după ce preşedintele american a declarat că liderul nord-coreean a început să respecte SUA. În articolul publicat de către agenţia de ştiri KCNA, Guvernul Coreei de Nord l-a criticat pe Donald Trump pentru că postează pe Twitter mesaje ”ciudate conduse de egoism”.

În ultimele luni, Washingtonul şi Phenianul au schimbat replici acide, iar declaraţia de miercuri a Guvernului de la Phenian a fost un răspuns previzibil la exerciţiile militare comune efectuate de SUA şi Coreea de Sud. Phenianul se simte ameninţat de astfel de exerciţii, pe care le consideră antrenamente pentru o eventuală invazie.

”Aceste exerciţii sunt prea radicale şi prea periculoase pentru a fi catalogate defensive şi de rutină. SUA nu trebuie să uite că oponentul său (n.red- Coreea de Nord) deţine arme nucleare şi rachete balistice”, a precizat Guvernul de la Phenian. În plus în articolul din KCNA, nord-coreeni declară că Statele Unite trebuie să se trezească din vechea gândire conform căreia teritoriul său este sigur şi că moartea se poate abate doar asupra altora.

Cu toate că oficialii SUA şi ai Coreei de Nord au afirmat că exerciţiile militare au un caracter defensiv, Phenianul avertizează că nu va asista nestingherit la comportamentul ”unor oameni nebuni” care vor răzbunare.

Guvernul de la Phenian l-a atacat şi pe Donald Trump, despre care afirmă că postează pe Twitter ”articole ciudate generate de gândurile sale egocentrice”. Nici oficialii sud-coreeni nu au scăpat de critici, ministrul Apărării de la Seul fiind catalogat drept ”o marionetă a SUA care îşi pune speranţa într-un tip nebun, cu referire directă la preşedintele american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici