NATO cere transparenţă militară din partea Rusiei pentru evitarea "escaladării" tensiunilor/ O analiză arată că armata rusă este mult mai activă decât Alianţa Nord-Atlantică

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, cere Rusiei să fie mai transparentă în privinţa exerciţiilor militare, pentru evitarea "interpretărilor greşite" şi "escaladării" tensiunilor, în contextul în care o analiză relevă că armata rusă este mult mai activă decât Alianţa Nord-Atlantică.

4160 afișări
Imaginea articolului NATO cere transparenţă militară din partea Rusiei pentru evitarea "escaladării" tensiunilor/ O analiză arată că armata rusă este mult mai activă decât Alianţa Nord-Atlantică

NATO cere transparenţă militară din partea Rusiei pentru evitarea "escaladării" tensiunilor

Rusia trebuie să fie mai transparentă în legătură cu desfăşurarea manevrelor militare. Astfel, "riscul interpretărilor greşite şi al escaladării" tensiunilor ar fi redus, a declarat Jens Stoltenberg pentru cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Un studiu efectuat de experţi la cererea publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung relevă că în ultimii doi ani Alianţa Nord-Atlantică a efectuat 38 de exerciţii militare cu o medie de câte 1.500 de militari, în timp ce Rusia a organizat 124 de manevre militare, cu o medie de câte aproximativ 5.000 de militari.

Recent, Rusia a exprimat preocupare privind seria de exerciţii militare NATO, mai ales referitor la cele din zona Mării Negre. În iulie, Administraţia Vladimir Putin a exprimat preocupare în legătură cu o serie de exerciţii militare NATO programate în următoarele luni în Europa de Est, inclusiv în zona Mării Negre, cerând o comunicare bilaterală mai eficientă pentru evitarea "interpretărilor greşite".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici