Coreea de Nord sfidează marile puteri ale lumii. Un nou test cu rachete balistice a fost efectuat de pe un aeroport din Phenian

  • Lansarea s-a produs de pe aeroportul din Phenian, fiind a patra dintr-o serie de teste efectuate în ultimele două săptămâni
  • Japonia a condamnat vehement acţiunea nord-coreenilor
  • Coreea de Sud face apel la dialog pentru a calma tensiunile
1118 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord sfidează marile puteri ale lumii. Un nou test cu rachete balistice a fost efectuat de pe un aeroport din Phenian

Sursa foto: Profimedia

Coreea de Nord a lansat luni două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune de pe un aeroport din capitala Phenian. Coreea de Sud raportat incidentul şi a atras atenţia asupra faptului că este cel de-al patrulea test efectuat luna aceasta. Noua lansare demonstrează că arsenalul de rachete al nord-coreenilor este în expansiune.

Japonia a condamnat lansarea prin vocea secretarului de cabinet, Hirokazu Matsuno, care a catalogat acţiunea drept o ameninţare la adresa păcii şi securităţii. În acest context, China a îndemnat la calm părţile implicate.

„Solicităm tuturor părţilor implicate să ţină cont de pacea şi stabilitatea generală din peninsulă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe, Zhao Lijian.

Rachetele lansate luni au parcurs aproximativ 380 km până la o altitudine maximă de 42 km şi au aterizat în ocean în largul coastei de est a Coreei de Nord, relatează Reuters.

Ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, afirmă că nord-coreeni se folosesc de lansările frecvente pentru a-şi îmbunătăţi tehnologia rachetelor.

„Lansarea repetată a rachetelor balistice din Coreea de Nord este o problemă gravă pentru comunitatea internaţională, inclusiv pentru Japonia”, a declarat Kishi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici