Curtea de Apel de la Chişinău a susţinut decizia de invalidare a scrutinului din capitala Republicii Moldovei

Magistraţii de la Curtea de Apel au susţinut decizia Judecătoriei Chişinău privind invalidarea scrutinului local organizat pe data de 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase, informează site-ul de ştiri Unimedia.

1496 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel de la Chişinău a susţinut decizia de invalidare a scrutinului din capitala Republicii Moldovei

Curtea de Apel de la Chişinău a susţinut decizia de invalidare a scrutinului din capitala Republicii Moldovei

Curtea de Apel a confirmat decizia Judecătoriei Chişinău privind ilegalitatea alegerilor locale anticipate din Chişinău, care a motivat decizia de anulare a rezultatelor alegerilor locale prin faptul că ambii candidaţi, Ion Ceban şi Andrei Năstase, ar fi făcut agitaţie electorală în ziua alegerilor.

"...este evident că ambii concurenţi electorali, în ziua alegerilor, au îndemnat alegătorii la vot şi au admis acţiuni considerate de către instanţa de judecată, în temeiul unei hotărâri judecătoreşti irevocabile, ca fiind agitaţie electorală ilegală", a motivat instanţa.

„Un proces al absurdului, este vorba de o crimă împotriva capitalei, democraţiei şi Republicii Moldova”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), după pronunţarea deciziei.

Andrei Năstase a câştigat turul doi al alegerilor din Chişinău la o diferenţă de 12.644 de voturi faţă de socialistul Ion Ceban.

Funcţia de primar interimar al Chişinăului va fi asigurată de Ruslan Codreanu până la noul scrutin, care va avea loc în 2019.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici