Cutremur cu magnitudinea 5,9, produs în sud-vestul Mexicului. Alarmele de seism din Ciudad de Mexico, declanşate

Un seism cu magnitudinea de 5,9 grade a avut loc, luni dimineaţă, în sud-vestul Mexicului, fiind resimţit şi în capitala ţării, Ciudad de Mexico, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

307 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea 5,9, produs în sud-vestul Mexicului. Alarmele de seism din Ciudad de Mexico, declanşate

Cutremur cu magnitudinea 5,9, produs în sud-vestul Mexicului. Seismul s-a resimţit şi în capitala Ciudad de Mexico

Epicentrul cutremurului a fost în zona statului mexican Oaxaca, la o adâncime de 40,2 kilometri.

Seismul s-a produs la ora locală 00.57 (08.57, ora României), la o distanţă de 21 de kilometri nord de localitatea Tataltepec de Valdés, 53 de kilometri est-nord-est de Pinotepa Nacional, 110 kilometri de oraşul Oaxaca şi 366 de kilometri de Ciudad de Mexico.

Cutremurul a avut epicentrul la mică distanţă de locul unde vineri s-a produs un cutremur de 7,2 grade, care însă nu a cauzat în mod direct pagube majore şi nici victime.

Seismul a fost destul de puternic pentru a declanşa alarmele de cutremur din Ciudad de Mexico, unde mulţi locuitori au ieşit pe străzi, însă intensitatea şi durata fenomenului au fost mai mici decât în cazul seismului de vineri.

Luis Felipe Puente, şeful agenţiei de protecţie civilă din Mexic, a declarat că procedurile în caz de urgenţă au fost activate în zonele afectate, însă până în acest moment nu au fost raportate pagube.

Infrastructura, inclusiv instalaţiile companiei petroliere de stat Pemex, nu a fost afectată, a precizat oficialul mexican.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici