CUTREMUR cu magnitudinea 6,9 în Noua Zeelandă

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 a avut loc duminică în largul coastelor capitalei neozeelandeze Wellington, într-o regiune în care s-a înregistrat o intensificare a activităţii seismice în ultimele zile, a anunţat Institutul geofizic american USGS.

579 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea 6,9 în Noua Zeelandă

CUTREMUR cu magnitudinea 6,9 în Noua Zeelandă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nicio alertă de tsunami nu a fost declanşată.

Seismul a avut loc în mare, la ora locală 17.09 (8.09, ora României). Epicentrul s-a situat la 57 de kilometri sud-vest de Wellington, la o adâncime de 10,1 kilometri, potrivit USGS.

O replică de magnitudinea 5,5 a fost înregistrată câteva minute mai târziu.

"A durat aproximativ 30 de secunde", a declarat pentru AFP un locuitor din Nelson, pe coastă.

Seisme recente, care nu au provocat pagube materiale semnificative, au avut loc la aproximativ 200 de kilometri nord de Christchurch, al doilea cel mai important oraş în Noua Zeelandă, devastat în februarie 2001 de un cutremur soldat cu 185 de morţi.

Noua Zeelandă este situată pe "Centura de Foc" a Pacificului, unde plăcile continentale intră în frecare provocând frecvent o importantă activitate seismică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici