CUTREMUR cu magnitudinea 7 în Japonia

Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a produs vineri în nordul Japoniei, în largul insulelor Kurile administrate de Rusia şi a fost resimţit în toată partea de nord-est a arhipelagului, dar pentru moment nu a fost emisă o alertă de tsunami, a anunţat agenţia japoneză de meteorologie.

933 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea 7 în Japonia

CUTREMUR cu magnitudinea 7 în Japonia (Imagine: MediafaxFoto)

Institutul american de geofizică USGS a estimat magnitudinea cutremurului la 7,2. Acesta a localizat epicentrul peste 500 de kilometri nord-est de insula nordică japoneză Hokkaido şi la circa 30 de kilometri în largul Urup, una dintre insulele arhipelagului rus Kurile. Institutul american a estimat că seismul s-a produs la o adâncime de 122,3 kilometri, în timp ce agenţia japoneză de meteorologie l-a localizat la o adâncime de zece kilometri.

Postul public de televiziune japonez NHK a difuzat câteva imagini surprinse automat cu camere situate în Hokkaido, dar poliţia nu a semnalat victime sau pagube materiale pentru moment.

Japonia se confruntă în prezent cu o perioadă cu o puternică activitate seismică, potrivit experţilor japonezi.

Situată la joncţiunea a patru plăci tectonice, arhipelagul nipon înregistrează în fiecare an 20 la sută dintre cele mai puternice seisme de pe planetă. Nicio regiune a teritoriului japonez nu este scutită.

Miercuri, o serie de câteva zeci de cutremure, între care unul cu magnitudinea de 6,2, s-a produs pe insula vulcanică Miyakejima la sud de Tokyo, în timp ce un alt seism, cu magnitudinea de 5,8 a avut loc în aceeaşi zi în Miyagi (la nord de Tokyo), prefectura cel mai grav afectată de tsunami din 11 martie 2011.

Sâmbătă dimineaţa un cutremur cu magnitudinea de 6,3 a fost resimţit în vestul ţării, în apropiere de oraşul-port Kobe, unde un seism a provocat moartea a 6.400 de persoane în 1995.

Duminică, un alt cutremur, cu magnitudinea de 5,2 a avut loc pe coasta prefecturii Fukushima, deja afectată de cutremurul de 9 grade urmat de tsunami la 11 martie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici