CUTREMUR cu magnitudinea de 5,8 în provincia chineză Sichuan. Cel puţin doi morţi şi 60 de răniţi

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 a avut loc sâmbătă în vestul muntos al provinciei Sichuan, situată în sud-vestul Chinei, potrivit institutului american de geofizică USGS, relatează AFP. Cel puţin două persoane au murit, iar alte 60 au fost rănite.

217 afișări
Imaginea articolului CUTREMUR cu magnitudinea de 5,8 în provincia chineză Sichuan. Cel puţin doi morţi şi 60 de răniţi

CUTREMUR cu magnitudinea de 5,8 în provincia chineză Sichuan. Cel puţin doi morţi şi 60 de răniţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cel puţin doi morţi şi 60 de răniţi, în urma cutremurului din provincia chineză Sichuan

Aproximativ 55.000 de persoane au fost afectate de acest cutremur, potrivit agenţiei de presă Xinhua, care citează departamentul regional pentru afaceri civile.

Seismul s-a produs la o adâncime de nouă kilometri şi la o distanţă de 39 de kilometri de oraşul Kangding, în vestul provinciei, cu puţin timp înainte de ora 17.00 (11.00 ora României).

Centrul chinez pentru supravegherea activităţii seismice a anunţat o magnitudine de 6,3 a cutremurului, potrivit agenţiei China Nouă.

În mai 2008, un seism cu magnitudinea de 7,9 produs în aceeaşi provincie, Sichuan, a provocat moartea a peste 80.000 de persoane.

Postul de televiziune CCTV a difuzat imagini filmate de locuitori cu telefonul mobil, în care apar oameni fugind într-o zonă comercială din provincie.

Cei 60 de răniţi, dintre care trei în stare critică, au fost transpoartaţi la spitalul din prefectura Ganzi, potrivit sursei citate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici