Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în apropiere de centrala de la Fukushima

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 s-a produs miercuri în apropiere de centrala nucleară Fukushima, devastată de un tsunami în martie, anunţă institutul american de geofizică USGS pe site-ul său de Internet.

280 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în apropiere de centrala de la Fukushima

Cutremur cu magnitudinea de 5,9 în apropiere de centrala de la Fukushima (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit USGS, cutremurul s-a produs la ora locală 04.24 (21.24 ora României) la 100 de kilometri de Fukushima şi la o adâncime de 37,7 kilometri. Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific nu a emis nicio avertizare după acest seism.

Potrivit ediţiei electronice a Daily Express, cutremurul nu a provocat victime sau pagube materiale.

Două cutremure cu magnitudinea peste 5 s-au produs în Japonia în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, fără a provoca însă pagube materiale.

La 11 martie, un seism cu magnitudinea 9, urmat de un tsunami, a provocat moartea a aproximativ 22.000 de persoane în Japonia. Centrala nucleară de la Fukushima a fost grav afectată de tsunami.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici