Cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter, produs într-o cunoscută destinaţie turistică/ Cel puţin opt persoane au decedat | VIDEO

Un seism cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs luni la nord-vest de oraşul Manila din Filipine, informează Institutul american de geofizică (USGS).

12554 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter, produs într-o cunoscută destinaţie turistică/ Cel puţin opt persoane au decedat | VIDEO

Cutremur cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter, produs într-o cunoscută destinaţie turistică

Cutremurul a avut epicentrul la o adâncime de 20 kilometri, fiind localizat la aproximativ un kilometru de localitatea Bodega, la 26 de kilometri de oraşul San Fernando şi la aproximativ 60 de kilometri nord-vest de Manila, a comunicat Institutul american de geofizică (USGS).

Mai multe persoane au decedat în urma unui seism cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter care s-a produs luni după-amiază la nord-vest de oraşul Manila din Filipine, informează agenţia de ştiri Reuters, citând presa locală.

Cutremurul s-a resimţit şi la Manila, unde mai multe clădiri s-au clătinat, astfel că numeroase persoane şi-au părăsit locuinţele şi birourile, iar mai multe şcoli au fost evacuate, au transmis martori oculari, potrivit The Daily Mirror.

Guvernatorul provinciei Pampanga, din zona centrală a insulei filipineze Luzon, a declarata că mai multe persoane au decedat. De asemenea, presa locală a relatat că o serie de clădiri s-au prăbuşit, iar Aeroportul Internaţional Clark, o fostă bază militară americană, a fost închis din cauza pagubelor provocate de seism.

Cel puţin opt persoane au decedat în urma cutremurului

Cel puţin opt persoane au decedat în urma cutremurului de 6,1 grade produs luni pe insula principală din Filipine, iar autorităţile se tem că alte zeci ar putea să fie prinse sub dărâmături după prăbuşirea unei clădiri, relatează Reuters.

Provincia Pampanga a fost cel mai grav afectată în urma seismului. Opt persoane au fost ucise şi aproximativ 20 au fost rănite, a declarat guvernatorul provinciei Lilia Pineda, citând informaţii furnizate de autorităţile din domeniul dezastrelor naturale.

Echipele de salvare folosesc echipamente utilitare grele şi câini pentru a încerca să ajungă la persoanele prinse sub dărâmături după ce o clădire cu patru etaje s-a prăbuşit, strivind supermarketul situat la parterul clădirii, a adăugat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici