David Cameron l-a omis pe Putin din lista liderilor cărora le-a trimis felicitări de Crăciun. Vezi cine este primul pe lista premierului britanic

Premierul britanic David Cameron a trimis 1.410 felicitări de Crăciun de la Downing Street în 2010, potrivit unei liste obţinute de The Guardian şi care conţine numeroşi şefi de stat şi de guvern dar care îl omite, între alţii, pe premierul rus Vladimir Putin.

647 afișări
Imaginea articolului David Cameron l-a omis pe Putin din lista liderilor cărora le-a trimis felicitări de Crăciun. Vezi cine este primul pe lista premierului britanic

David Cameron l-a omis pe Putin din lista liderilor cărora le-a trimis felicitări de Crăciun. Vezi cine este primul pe lista premierului britanic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lista de nume, obţinută de cotidianul britanic, este deschisă de preşedintele american, Barack Obama, urmat de cancelarul german Angela Merkel. Având în vedere implicarea Marii Britanii în Afganistan, preşedintele acestei ţări, Hamid Karzai, ocupă locul al treilea, el fiind urmat de şeful statului francez, Nikolas Sarkozy, şi de premierii Kenyei şi Canadei.

Ţările urmează apoi în ordine alfabetică, dar după cinci şeici, emiri şi prinţi din Emiratele Arabe Unite, potrivit ediţiei electronice a cotidianului britanic.

Preşedinţii Kazahstanului şi Kîrgîzstanului au primit felicitări din partea premierului britanic, în timp ce liderii ţărilor învecinate Tadjikistan şi Uzbekistan nu au primit nimic. Cel puţin un reprezentant din fiecare ţară membră UE a primit o felicitare, la fel ca fiecare naţiune din NATO.

Preşedintele israelian şi cel al Autorităţii Palestiniene au primit felicitări, la fel şi premierul irakian şi Papa. Nu au primit însă nimic liderii din Siria, Zimbabwe şi Egipt. În total, 88 de lideri au primit astfel de felicitări, care îi înfăţiţează pe premier şi soţia sa, Samantha, pe scările Downing Street, legănând-o pe fiica lor nou-născută, Florence, alături de mesajul: "Vă dorim Crăciun Fericit şi un An Nou cu bucurii!".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici