MONITORUL APĂRĂRII | Decizie fără precedent: Statele Unite au desemnat Gardienii Revoluţiei drept organizaţie teroristă/ REACŢIA Iranului

Statele Unite au desemnat, luni, Gardienii Revoluţiei iraniene drept organizaţie teroristă, preşedintele Donald Trump argumentând că decizia fără precedent confirmă realitatea că Iranul oferă susţinere grupurilor teroriste şi practică terorismul. Administraţia de la Teheran consideră "ilegală" decizia Washingtonului şi analizează posibilitatea de a cataloga drept "grupuri teroriste" trupele americane din Orientul Mijlociu.

12601 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Decizie fără precedent: Statele Unite au desemnat Gardienii Revoluţiei drept organizaţie teroristă/ REACŢIA Iranului

Statele Unite au desemnat Gardienii Revoluţiei din Iran drept organizaţie teroristă

Departamentul de Stat de la Washington a catalogat Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice drept organizaţie teroristă străină. Este prima dată când pe lista organizaţiilor teroriste alcătuită de Statele Unite se numără o structură militară de stat. Organismul militar a fost fondat de ayatollahul Ruhollah Khomeini şi este parte a Forţelor Armate create după Revoluţia islamică din 1979.

"Este vorba de o decizie fără precedent care confirmă realitatea că Iranul nu este doar un stat care finanţează terorismul, dar Gardienii Revoluţiei participă activ, finanţează şi promovează terorismul ca instrument al statului", a declarat preşedintele SUA, Donald Trump, citat de CBS News.

"Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice reprezintă principalul instrument al Administraţiei din Iran de coordonare şi implementare a campaniei teroriste mondiale. Vom continua să intensificăm presiunile financiare şi să majorăm costurile pe care regimul din Iran trebuie să le plătească pentru susţinerea activităţilor teroriste, până ce va renunţa la acest comportament negativ şi ilegal", a subliniat Trump.

"Prin această decizie, devin clar riscurile pentru cei care fac afaceri sau oferă susţinere Gardienilor Revoluţiei. Cine face afaceri cu această structură finanţează terorismul", a argumentat Trump.

"Decizia transmite un mesaj clar Teheranului: susţinerea terorismului are consecinţe grave", a avertizat Casa Albă.

Iranul consideră "ilegală" decizia SUA privind Gardienii Revoluţiei

 

Administraţia de la Teheran a catalogat drept "ilegală" decizia Statelor Unite de a introduce Gardienii Revoluţiei pe lista organizaţiilor teroriste, afirmând că "regimul american" este de fapt "susţinător al terorismului".

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici