Democraţii au cerut în mod oficial documentele convorbirii dintre Trump şi Zelenski

Democraţii au solicitat în mod oficial Casei Albe documentele legate de convorbirea dintre Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski pentru a fi analizate, în contextul anchetei privind demiterea preşedintelui american, potrivit Reuters.

121 afișări
Imaginea articolului Democraţii au cerut în mod oficial documentele convorbirii dintre Trump şi Zelenski

Democraţii au cerut în mod oficial documentele convorbirii dintre Trump şi Zelenski

Preşedinţii a trei comisii din Camera Reprezentanţilor au declarat că vor documente legate de convorbirea telefonică din 25 iulie dintre Trump şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky, care se află în centrul anchetei în curs care îl vizează pe Trump.

Cei trei au spus că au fost nevoiţi să trmită o adresă oficială după ce Casa Albă nu a reuşit să pună la dispoziţia anchetatorilor documentele solicitate într-o scrisoare din 9 septembrie.

„Regretăm profund că preşedintele Trump ne-a pus pe noi - şi naţiunea - în această postură, dar acţiunile sale nu ne-au lăsat altă alegere decât să emitem această adresă", au declarat Elijah Cummings care face parte din Comisia de Supraveghere, Adam Schiff, din partea Comisiei de Informaţii şi Eliot Engel din cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor.

Aceştia au dat termen Casei Albe până pe 18 octombrie pentru a trimite informaţiile, inclusiv dacă altcineva în afară de Trump a mai participat la conversaţie telefonică cu Zelenski.

„Această citaţie nu schimbă nimic - doar mai multe cereri de documente, timp irosit şi banii contribuabililor care vor arăta în cele din urmă că preşedintele nu a făcut nimic rău", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Stephanie Grisham.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Taguri:
sua,
trump,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici