Dezastrul din Australia: Ploile aşteptate nu vor fi probabil suficiente să stingă incendiile devastatoare

Peste 100 de focare continuă să devasteze suprafeţe întinse din Australia, iar ploile şi temperaturile scăzute nu vor fi probabil suficiente pentru a stinge incendiile de vegetaţie, au comunicat autorităţile locale, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

1544 afișări
Imaginea articolului Dezastrul din Australia: Ploile aşteptate nu vor fi probabil suficiente să stingă incendiile devastatoare

Dezastrul din Australia: Ploile aşteptate nu vor fi probabil suficiente să stingă incendiile devastatoare

Anthony Bradstreet, purtătorul de cuvânt al Serviciului de pompieri din New South Wales (RSF), a avertizat că este improbabil ca ploile să fie destul de consistente pentru a stinge incendiile de vegetaţie care afectează Australia de mai multe luni.

"Având în vedere perioada de secetă pe care am experimentat-o, ar trebui să avem perioade extinse de precipitaţii consistente pentru a obţine suficientă umiditate pentru ca incendiile să se stingă ... ceea ce este puţin probabil", a spus Bradstreet.

Meteorologii prognozează că în zonele de coastă ale statului New South Wales se vor înregistra ploi puternice începând de luni şi până joi.

 

 

 

RSF a transmis că peste 100 de incendii continuă să ardă în diverse zone din Australia, inclusiv 36 care ard necontrolat.

Incendiul din zona muntelui Gospers, izbucnit în urmă cu două luni şi jumătate, la nord-vest de Sydney, a fost adus sub control, au anunţat duminică autorităţile.

Cel puţin 26 de persoane au murit, iar alte câteva mii au rămas fără locuinţe în urma incendiilor care au afectat Australia în ultimele luni. Peste zece milioane de hectare au fost afectate de incendii, o suprafaţă comparabilă cu cea a Coreei de Sud.

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici