Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli. Ar putea fi declanşată o alertă în UE

Comisia Europeană a anunţat sâmbătă că la nivel european au loc discuţii privind îmbolnăvirile cu bacteria E.coli provocate de consumul de seminţe germinate, pentru a stabili dacă se impune declanşarea unei alerte la nivelul UE.

489 afișări
Imaginea articolului Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli. Ar putea fi declanşată o alertă în UE

Discuţii la nivel european privind cazurile de contaminare cu E.coli. Ar putea fi declanşată o alertă în UE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În acest stadiu, nu există nici o alertă oficială care să echivaleze cu interdicţia de comercializare" a seminţelor, însă "există schimburi de informaţii între Franţa, Marea Britanie şi Germania", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Zece persoane au fost intoxicate la Bordeaux, în sud-vestul Franţei, majoritatea fiind internate în spital. În două dintre cazuri, infecţia a fost provocată de tulpina identificată şi în Germania, care a provocat moartea a 43 de persoane în Europa.

Autorităţile franceze au afirmat că seminţele au fost cumpărate dintr-un magazin Jardiland, iar furnizorul este o companie din Marea Britanie, cu sediul la Ispwich. Franţa a ordonat suspendarea comercializării seminţelor germinate provenite de la producătorul britnaic şi a cerut şi autorităţilor de la Londra să identifice originea acestora.

"Dacă se va dovedi că producătorul a trimis loturi de produse şi în alte ţări europene, există posibilitatea declanşării unei alerte la nivelul UE", a precizat purtătorul de cvuânt al Comisiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici