Dmitri Medvedev neagă existenţa unor "tensiuni" în relaţiile sale cu Vladimir Putin: Relaţiile mele cu preşedintele sunt în regulă

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat vineri că relaţiile sale cu preşedintele rus Vladimir Putin sunt "în regulă" şi nu sunt tensionate, potrivit postului de televiziune Rossia 24.

278 afișări
Imaginea articolului Dmitri Medvedev neagă existenţa unor "tensiuni" în relaţiile sale cu Vladimir Putin: Relaţiile mele cu preşedintele sunt în regulă

Dmitri Medvedev neagă existenţa unor "tensiuni" în relaţiile sale cu Vladimir Putin: Relaţiile mele cu preşedintele sunt în regulă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Relaţiile mele cu preşedintele (rus) sunt în regulă, nu există tensiuni", a afirmat Medvedev, într-un interviu pentru cinci posturi de televiziune din Rusia.

Premierul rus a criticat, în noiembrie, un proiect de lege propus de Putin în domeniul fiscal. Ulterior, Putin a declarat că cei care sunt nemulţumiţi pot să demisioneze, afirmaţii interpretate drept o referinţă la Medvedev.

Medvedev a afirmat că va ieşi la pensie la vârsta de 70 de ani şi că în timpul apropiat nu intenţionează să-şi schimbe locul de muncă.

De asemenea, premierul rus a spus că nu se gândeşte la cota sa de popularitate atunci când ia decizii politice.

"Este greu, dacă te gândeşti mereu la faptul cum o anumită decizie va influenţa cota de popularitate. Nu te poţi comporta ca un elefant într-un magazin de porţelanuri. Nu poţi acţiona nechibzuit. Trebuie să dai dovadă de bărbăţie pentru a lua o decizie" corectă, a apreciat Medvedev.

Premierul rus a venit la interviu cu un nou smartphone, produs în Rusia, afirmând că astfel vrea să-i încurajeze pe producătorii locali. "În plus, noul smartphone este mai greu de interceptat", a adăugat Medvedev, în contextul unui val de dezvăluiri privind spionarea liderilor politici din întreaga lume de către Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici