Doi români, condamnaţi în Franţa pentru furt de whisky. Doreau să bea ca să uite de necazuri

Doi români, condamnaţi la câte trei luni de închisoare în Franţa, după ce au furat 15 sticle de whisky dintr-un hipermarket şi-au motivat fapta spunând că doreau să bea pentru a uita de necazuri, mama unuia dintre ei fiind grav bolnavă, relatează Le Courrier Picard.

67 afișări
Imaginea articolului Doi români, condamnaţi în Franţa pentru furt de whisky. Doreau să bea ca să uite de necazuri

Doi români, condamnaţi în Franţa pentru furt de whisky. Doreau să bea ca să uite de necazuri (Imagine: Thomas Dan/Arhiva Mediafax Foto)

Ion Mircea Ciontu (21 de ani) şi Virgil Mandache (31 de ani) au povestit judecătorului de la Tribunalul Corecţional Compiegne că s-au urcat într-un tren din Paris, intenţionând să meargă în alt oraş şi să bea.

Ei s-au oprit, apoi, în gara din Lacroix şi au mers la un hipermarket Auchan, pentru a cumpăra băuturi alcoolice.

În magazin, cei doi români s-au poziţionat într-un unghi mort pentru camerele de supraveghere, iar un al treilea prieten a luat 15 sticle de whisky, pe care le-a dat suspecţilor. Aceştia din urmă au demontat sistemul antifurt al magazinului, folosind spumă de baie pentru femei şi au plecat cu sticlele, fără să le plătească.

Virgil Mandache a spus instanţei că voiau să bea pentru a uita de probleme, mama sa fiind grav bolnavă.

Procurorii au arătat, însă, că cei doi mai fuseseră prinşi furând sticle de Ricard, dintr-un hipermarket din Lamorlaye, cu două zile înainte de incident.

Românii au fost condamnaţi la trei luni de închisoare, dintre care două cu suspendare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici