Donald Trump critică dur propunerea blocării exporturilor de motoare de avioane în China

  • Donald Trump a criticat dur o iniţiativă care prevede blocarea exporturilor de motoare de avioane în China.
  • Trump: Raţiunile de siguranţă naţională nu trebuie să devină "pretexte" pentru a împiedica vânzarea produselor americane.
  • Administraţia SUA analizează posibilitatea de a bloca vânzarea în China a motoarelor de avioane produse de firma General Electric.
2578 afișări
Imaginea articolului Donald Trump critică dur propunerea blocării exporturilor de motoare de avioane în China

Donald Trump critică dur iniţiativa privind blocarea exporturilor de motoare de avioane în China

Donald Trump a argumentat că raţiunile de siguranţă naţională nu trebuie să devină "pretexte" pentru a împiedica ţări străine să achiziţioneze produse americane.

„Statele Unite nu pot şi nu vor deveni un loc atât de dificil pentru ţările străine care vor să cumpere produsele noastre; nu va funcţiuona nici măcar argumentul utilizat mereu că firmele noastre vor fi forţate să se retragă pentru a rămâne competitive. Sper exemplu, eu vreau să fie posibil în continuare să fie cumpărate de către China motoarele noastre de avioane, cele mai bune din lume", a declarat Donald Trump prin Twitter.

„Pe biroul meu au ajuns lucruri care nu au nicio legătură cu securitatea naţională (...)", a adăugat liderul SUA.

Donald Trump pare să se refere la relatări potrivit cărora Administraţia de la Washington analizează posibilitatea de a bloca vânzarea în China a motoarelor de avioane produse de firma General Electric.

Statele Unite şi China, cele mai mari economii ale lumii, au o relaţie complicată şi competitivă. Donald Trump a semnat cu Beijingul prima etapă a unui acord comercial, după o serie de sancţiuni bilaterale introduse pe fondul disensiunilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici