Donald Trump devine mai flexibil în materie de imigraţie. Democraţii denunţă o "viziune distopică"

Donald Trump, candidatul republican la preşedinţie, pare să fi reconfigurat substanţial abordarea în materie de imigraţie, sugerând că este dispus să găsească o soluţie pentru normalizarea statutului străinilor veniţi ilegal pe teritoriul SUA, dar echipa democrată a denunţat o "viziune distopică".

415 afișări
Imaginea articolului Donald Trump devine mai flexibil în materie de imigraţie. Democraţii denunţă o "viziune distopică"

Donald Trump devine mai flexibil în materie de imigraţie. Democraţii denunţă o "viziune distopică"

"Nu va fi vorba de acordarea cetăţeniei. Dar (...) imigranţii aflaţi în ilegalitate trebui să îşi achite impozitele, trebuie să plătească impozite, nu va fi amnistie, dar vom lucra cu ei", a declarat Donald Trump pentru postul Fox News, precizând însă că unii imigranţi, cei care comis delicte, vor trebui deportaţi.

În urmă cu câteva zile, Donald Trump afirma că nu îşi va schimba abordarea în privinţa combaterii imigraţiei. Propunerea iniţială includea un plan privind deportarea a 11 milioane de persoane aflate ilegal pe teritoriul american.

Kellyanne Conway, managerul echipei de campanie electorală a lui Donald Trump, declarase că rămâne de văzut dacă planul privind imigraţia va include o "forţă pentru deportare". Donald Trump vehiculase în urmă cu câteva luni această idee. Joi, Kellyanne Conway a dat asigurări că "nimic nu s-a schimbat în abordarea faţă de imigraţie" a lui Donald Trump.

În schimb, echipa de campanie democrată a anunţat că Hillary Clinton va contracara "viziunea distopică şi dezbinantă" a lui Donald Trump în materie de imigraţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici