Donald Trump: În absenţa unui acord comercial cu Beijingul, Washingtonul va creşte tarifele pentru importurile din China

Preşedintele american Donald Trump a anunţat creşterea tarifelor pentru importurile din China dacă cele două state nu vor reuşi să obţină un acord care să încheie războiul comercial ce marchează relaţiile bilaterale dintre acestea, relatează site-ul agenţiei Reuters.

411 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: În absenţa unui acord comercial cu Beijingul, Washingtonul va creşte tarifele pentru importurile din China

Donald Trump: În absenţa unui acord comercial cu Beijingul, Washingtonul va creşte tarifele pentru importurile din China

În cadrul discursului, susţinut marţi în faţa unei reuniuni a cabinetului său de la Casa Albă, Donlad Trump a apreciat bunele relaţii pe care Washingtonul le întreţine cu Beijingul, afirmând că statul chinez „avansează”. Totuşi, Beijingul va trebui să accepte un accord care să „placă” liderului american, confrom declaraţiilor făcute de acesta.

Anunţul liderului american privind creşterile tarifare pentru importurile chinezeşti a fost întărit de avertismentele privind escaladarea disputei dintre cele două state care au afectat creşterea globală la nivel mondial. „Dacă nu vom obţine un acord cu China, pur şi simplu voi creşte tarifele şi mai mult”, a declarat Trump.

Statele Unite şi China depun eforturi colective pentru obţinerea unui acord care să reglementeze relaţiile comerciale dintre acestea, în cadrul unui război comercial cu repercursiuni asupra economiei globale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici