Donald Trump: Opţiunile SUA în privinţa ameninţării nord-coreene sunt eficiente şi copleşitoare

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a afirmat, sâmbătă, că este convins că opţiunile SUA în privinţa Coreei de Nord sunt ”eficiente şi copleşitoare”, adăugând că opţiunea militară poate reprezenta o soluţie pentru rezolvarea crizei, relatează The Hill şi CNN.

1626 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Opţiunile SUA în privinţa ameninţării nord-coreene sunt eficiente şi copleşitoare

Donald Trump: Opţiunile SUA în privinţa ameninţării nord-coreene sunt eficiente şi copleşitoare

Prezent la baza aeriană Andrews, aflată în proximitatea Washingtonului, Trump a afirmat că opţiunile militare ale SUA ar fi ferme, dacă ar fi necesare să răspundă pericolelor venite dinspre Coreea de Nord.

”Statele Unite şi aliaţii noştri nu vor fi niciodată indimidaţi. Ne vom apăra oamenii, ţara şi civilizaţia noastră de oricine îndrăzneşte să ne ameninţe stilul de viaţă. Asta include regimul Coreei de Nord, care şi-a arătat din nou dispreţul total faţă de vecinii săi şi faţa de întreaga comunitate globală”, a declarat preşedintele american.

”După ce v-am văzut capabilităţile şi angajamentul, sunt mai încrezător decât oricând că opţiunile noastre militare pentru a aborda această ameninţare sunt atât eficiente, cât şi copleşitoare”, le-a spus Trump militarilor americani de la baza aeriană Andrews.

Comentariile preşedintelui SUA vin după ce H.R. McMaster, consilierul său pe probleme de securitate, a reafirmat teza că Washingtonul dispune de opţiuni militare pentru rezolvarea problemei nord-coreene.

”Pentru cei care au comentat despre lipsa unei opţiuni militare, vă spun că există o astfel de opţiune”, a declarat McMaster, menţionând că aceasta nu este calea preferată a Washingtonului pentru a face faţă agresivităţii nord-coreene.

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a transmis şi ea un avertisment Phenianului, afirmând că este dispusă să îl lase pe secretarul Apărării James Mattis să se ocupe de ameninţarea nord-coreeană, în cazul în care sancţiunile nu vor funcţiona.

Coreea de Nord a lansat, vineri, o rachetă balistică ce ar fi traversat spaţiul aerian al Japoniei, la doar trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici