Prima vizita de stat a lui Emmanuel Macron în SUA. Donald Trump salută "prietenia" istorică dintre Statele Unite şi Franţa

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat, la Casa Albă, "prietenia" istorică dintre Statele Unite şi Franţa, mulţumindu-i omologului său francez, Emmanuel Macron, pentru participarea la operaţiunile din Siria, relatează CBS News.

1259 afișări
Imaginea articolului Prima vizita de stat a lui Emmanuel Macron în SUA. Donald Trump salută "prietenia" istorică dintre Statele Unite şi Franţa

Donald Trump salută "prietenia" istorică dintre Statele Unite şi Franţa

"Astăzi, reafirmăm prietenia care înfloreşte de două secole. Este foarte bine că organizăm prima vizită de stat primindu-l pe liderul celui mai vechi aliat al Statelor Unite, mândra naţiune Franţa", a declarat Donald Trump alături de Emmanuel Macron.

Liderul de la Casa Albă i-a mulţumit preşedintelui Franţei pentru participarea la operaţiunile din Siria.

"Ne rugăm pentru familia Bush", a adăugat Donald Trump, în contextul spitalizării fostului preşedinte George H.W. Bush la scurt timp după înmormântarea soţiei sale, Barbara Bush. "Îi dorim recuperare grabnică preşedintelui Bush", a spus Trump.

Liderul SUA a exprimat solidaritate cu poporul canadian, după atacul cu vehicul din Toronto. "Gândurile noastre sunt la familiile îndurerate din Canada", a precizat Donald Trump.

La rândul său, Emmanuel Macron i-a mulţumit lui Donald Trump pentru invitarea în vizita de stat, a transmis condoleanţe pentru decesul Barbarei Bush şi a condamnat atacul din Toronto.

"America reprezintă posibilităţi nelimitate pentru ţara mea", a afirmat preşedintele Franţei. "Franţa şi Statele Unite împărtăşesc idealurile de libertate şi pace", a subliniat Macron.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici