Donald Trump se gândeşte să candideze din nou, în scrutinul prezidenţial din 2024 - surse

  • Surse Axios.com: Donald Trump vrea să candideze în scrutinul prezidenţial din 2024
  • Donald Trump nu a recunoscut încă victoria lui Joe Biden
  • Donald Trump este foarte popular în rândul electoratului republican
579 afișări
Imaginea articolului Donald Trump se gândeşte să candideze din nou, în scrutinul prezidenţial din 2024 - surse

Donald Trump se gândeşte să candideze din nou, în scrutinul prezidenţial din 2024 - surse

Preşedintele în funcţie al SUA, Donald Trump, le-a transmis consilierilor că analizează posibilitatea de a candida din nou în scrutinul prezidenţial, în anul 2024, afirmă surse politice de la Washington citate de site-ul de ştiri Axios.com.

Doi oficiali din echipa actualului preşedinte al SUA au declarat, sub protecţia anonimatului, că Donald Trump se gândeşte să candideze în 2024. Echipa de campanie electorală a lui Donald Trump şi Casa Albă au refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

Potrivit Constituţiei SUA, orice preşedinte poate avea cel mult două mandate, dar nu este absolut necesar să fie consecutive.

Donald Trump nu a recunoscut încă victoria lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, în scrutinul prezidenţial desfăşurat săptămâna trecută. Echipa lui Trump contestă rezultatele în state decisive.

"Acesta este cel mai clar indiciu că Donald Trump înţelege că a pierdut scrutinul din 2020 în faţa lui Joe Biden, chiar dacă preşedintele continuă să insiste în mod fals că el este adevăratul câştigător, că au existat fraude electorale şi că echipa sa va lupta până la final în instanţele judiciare", comentează site-ul Axios.com.

În momentul învestirii în funcţia de preşedinte al SUA, în ianuarie 2017, Donald Trump a depus documente la Comisia Electorală Federală în perspectiva candidaturii în 2020.

Consilierii politicienilor republicani care ar putea să candideze în 2024 se tem de perspectiva unei noi candidaturi a lui Donald Trump în scrutinul intern pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în viitorul scrutin prezidenţial. Donald Trump este foarte popular în rândul electoratului republican.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
politică

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici