Donald Trump: Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a demisionat şi urmează să părăsească Casa Albă în luna februarie

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat că secretarul american al Apărării, Jim Mattis, va părăsi acest post la finalul lunii februarie, anunţul survenind la doar o zi după decizia liderului de la Casa Albă de retragere a trupelor americane din Siria, informează presa internaţională.

901 afișări
Imaginea articolului Donald Trump: Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a demisionat şi urmează să părăsească Casa Albă în luna februarie

Donald Trump: Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, va demisiona în luna februarie

 

 

În scrisoarea sa de demisie, Mattis şi-a exprimat părerile sale privind "tratarea cu respect a aliaţilor" şi folosirea "tuturor instrumentelor puterii americane pentru a oferi securitate comună", relatează BBC News online.

"Pentru că aveţi dreptul la un secretar al Apărării al cărui păreri sunt mai similare cu ale dumneavoastră în aceste privinţe şi pe alte teme, cred că este corect să demisionez", a afirmat Mattis în scrisoare trimisă preşedintelui Trump.

Senatorul republican Marco Rubio a afirmat că această evoluţie este "înfricoşătoare", afirmând că Mattis era "o insulă de stabilitate în mijlocul haosului Administraţiei Trump".

 

 

Miercuri seară, Preşedinţia Statelor Unite a anunţat începerea retragerii trupelor americane din Siria. Statele Unite au aproximativ 2.000 de militari în Siria, cei mai mulţi fiind implicaţi în misiuni de antrenare a grupurilor insurgente care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Decizia lui Trump, care aparent a luat această hotărâre trecând peste obiecţiile liderilor militari, a fost criticată de numeroşi politicieni de la Washington, inclusiv o serie de republicani, însă retragerea trupelor americane a fost salutată de Moscova, potrivit USA Today.

Oficiali americani citaţi de agenţia Reuters au transmis că cel mai probabil vor fi sistate şi atacurile aeriene împotriva poziţiilor Stat Islamic. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici