Donald Trump şi Boris Johnson au discutat despre "importanţa vitală a victoriei ucrainene"

Donald Trump şi Boris Johnson au discutat săptămâna aceasta despre "situaţia din Ucraina şi despre importanţa vitală a victoriei ucrainene", potrivit unui purtător de cuvânt al fostului premier britanic.

615 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi Boris Johnson au discutat despre "importanţa vitală a victoriei ucrainene"

Donald Trump şi Boris Johnson au discutat despre "importanţa vitală a victoriei ucrainene"

Johnson, destituit din funcţie anul trecut, a efectuat un turneu în America pentru a încerca să obţină sprijin în rândul republicanilor pentru Ucraina, în contextul războiului împotriva Rusiei.

Grupuri de reflecţie pro-Ucraina l-au găzduit săptămâna aceasta pe fostul lider britanic la un prânz privat în Texas, unde a declarat în faţa unei adunări de politicieni şi donatori că America trebuie să menţină cursul în sprijinul acordat Kievului

Discuţia cu candidatul republican pare să fi fost următoarea pe listă. The New York Times a relatat pentru prima dată că Trump plănuia să îl găzduiască pe Johnson la cină.

Întâlnirea a avut loc joi, iar un purtător de cuvânt al lui Johnson a dezvăluit că discuţiile despre Ucraina au fost în meniu.

"Boris Johnson s-a întâlnit cu preşedintele Donald J Trump pentru a discuta despre situaţia din Ucraina şi despre importanţa vitală a victoriei ucrainene", a declarat purtătorul de cuvânt.

Trump şi Johnson au avut o relaţie complexă atunci când ambii lideri se aflau în funcţie. Fostul preşedinte american l-a descris pe Johnson ca fiind un "prieten" şi l-a catalogat cândva drept "Britain Trump", dar cei doi păreau să fi avut divergenţe politice în ultimii ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici