Donald Trump şi Vladimir Putin au căzut de acord să colaboreze împotriva ameninţării nord-coreene

Donald Trump, preşedintele SUA, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au consimţit să stabilească un progres diplomatic în faţa ameninţării impuse de Coreea de Nord, în urma tensiunilor ce au escaladat în ultimele săptămâni între Phenian şi Washington, informează The Independent.

8858 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi Vladimir Putin au căzut de acord să colaboreze împotriva ameninţării nord-coreene

Donald Trump şi Vladimir Putin au căzut de acord să colaboreze împotriva ameninţării nord-coreene (Imagine: Twitter)

Casa Albă a anunţat în cadrul unui scurt comunicat că cei doi lideri au avut marţi o convorbire telefonică în care au discutat despre cel mai bun mod de a rezolva situaţia ”foarte periculoasă” din Coreea de Nord.

Potrivit Kremlinului, Putin şi Trump au consimţit pe parcursul convorseţiei telefonice să încerce să stabilească o întrevedere bilaterală în Germania, în luna iulie, cu ocazia summitului G20 ce va avea loc în Hamburg.

Moscova a descris convorbirea ca fiind una ”constructivă şi practică”, cei doi preşedinţi discutând de asemenea şi despre conflictul din Siria.

Conform agenţiei de ştiri RIA, care citează Kremlinul, Trump şi Putin vor căuta să intensifice dialogul dintre secretarul de Stat american, Rex Tillerson, şi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, cu scopul de a intensifica eforturile diplomatice în privinţa Siriei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici