Donald Trump avertizează Iranul "să aibă grijă" după anunţul Teheranului privind creşterea concentraţiei uraniului îmbogăţit

Preşedintele american Donald Trump a declarat că Iranul "ar face bine să aibă grijă", la câteva ore după ce Teheranul a anunţat că va creşte concentraţia uraniului îmbogăţit peste limita permisă de Acordul atomic cu marile puteri, informează agenţia de ştiri Reuters.

797 afișări
Imaginea articolului Donald Trump avertizează Iranul "să aibă grijă" după anunţul Teheranului privind creşterea concentraţiei uraniului îmbogăţit

Donald Trump transmite Iranului "să aibă grijă", după anunţul Teheranului privind creşterea concentraţiei uraniului îmbogăţit peste limita permisă de Acordul atomic

Tot duminică, Mike Pompeo, secretarul de Stat de la Washington, a ameninţat Iranul cu introducerea de noi sancţiuni şi o amplificare a izolării ţării.

Abbas Araghchi, ministrul adjunct de Externe de la Teheran, a transmis că Administraţia de la Teheran va înceta să respecte câte o prevedere a Acordului nuclear la fiecare 60 de zile, dacă ţările semnatare nu iau măsuri pentru protejarea Iranului de sancţiunile impuse de Statele Unite.

Oficialul a precizat Iranul va începe să îmbogăţească uraniul la o concentraţie mai mare de 3,67% pentru a produce combustibilul necesar centralei atomice de la Bushehr.

În conformitate cu termeni Acordului atomic cu marile puteri, Iranul are voie să îmbogăţească uraniu până la un nivel de puritate de 3,67%.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia doresc să menţină Acordul nuclear cu Teheranul. În urma reintroducerii sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la aplicarea unor angajamente asumate prin Acordului nuclear în cazul în care marile puteri semnatare nu îşi respectă promisiunile făcute în acord, în mod particular privind eliminarea sancţiunilor economice.

Taguri:
sua,
iran,
nuclear

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici