O echipă a Trezoreriei SUA va merge în China pentru a pregăti vizita lui Yellen de luna viitoare. Consolidarea relaţiilor macroeconomice dintre Washington şi Beijing este prioritizată din ambele părţi

O echipă de oficiali ai Trezoreriei americane va vizita China în februarie pentru a pregăti vizita secretarului american al Trezoreriei, Janet Yellen, au declarat joi pentru Reuters două surse oficiale.

264 afișări
Imaginea articolului O echipă a Trezoreriei SUA va merge în China pentru a pregăti vizita lui Yellen de luna viitoare. Consolidarea relaţiilor
macroeconomice dintre Washington şi Beijing este prioritizată din ambele părţi

Sursa foto: MediafaxFoto

Trezoreria a anunţat planurile lui Yellen de a călători în China şi de a le ura bun venit omologilor săi în Statele Unite în „viitorul apropiat”, după întâlnirea de miercuri cu vicepremierul chinez Liu He. O dată fermă pentru călătoria lui Yellen nu a fost încă stabilită.

Călătoria era aşteptată în următoarele luni, data urmând să fie stabilită probabil după vizita personalului Trezoreriei în China, a declarat o a doua sursă.

Yellen şi Liu au convenit miercuri să îmbunătăţească comunicarea cu privire la problemele macroeconomice şi financiare în timpul unei întâlniri „sincere, substanţiale şi constructive” la Zurich, prima lor întâlnire în persoană de la preluarea mandatului de către Yellen la începutul anului 2020.

Întâlnirea a făcut parte dintr-un efort mai amplu al Washingtonului şi Beijingului de a spori comunicarea bilaterală, după discuţiile dintre preşedintele american Joe Biden şi preşedintele chinez Xi Jinping în Indonezia, în noiembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici