Economie progresistă: Statele Unite schimbă nu doar garda la Casa Albă, ci şi tonul economiei

  • Economia SUA va fi mult mai deschisă către economia europeană, spun experţii
  • Analistul Cabat spune că politicile lui Biden sunt favorabile cetăţeanului de rând
  • Biden vrea să mărească impozitul pe profit al companiilor din SUA la 28%
  • Ai putea plăti mai mult pentru serviciile oferite de companii ca Apple, Google, Netflix
1886 afișări
Imaginea articolului Economie progresistă: Statele Unite schimbă nu doar garda la Casa Albă, ci şi tonul economiei

Economie progresistă: Statele Unite schimbă nu doar garda la Casa Albă, ci şi tonul economiei

Statele Unite schimbă nu doar garda la Casa Albă, ci şi tonul economiei. Unul mai deschis către pieţele europene, progresist şi modern.
 
În termeni de business, politicile democrate sunt mai degrabă favorabile pentru cetăţeanul obişnuit. Şi mai puţin plăcute marilor companii americane.  Asta pentru că cel de-al 46-lea preşedinte al Americii vrea să mărească impozitul pe profit al companiilor din SUA. La 28%, de la 21% cât e în prezent.  Şi firmele româneşti care sunt furnizori de componente sau de servicii pentru aceste mari companii multinaţionale îşi vor diminua profiturile. 
 
DRAGOŞ CABAT, economist: Terminăm cu o perioadă în care americanii s-au bucurat de politicile liberale ale lui Trump care au favorizat taxele foarte reduse şi o implicare cât mai mică a statului în economie şi vom începe o nouă perioadă de politici sociale democrate. În SUA nu a existat aproape deloc niciun fel de preocupare de a recicla materialele gen plastic sau sitclă sau alte cartoane şi toate celelalte. Nu au existat aceste preocupări care în Europa sunt prezente de multă vreme. Nu înseamnă asta socialism, ci o abordare modernă şi o recunoaştere a faptului că anumite surse regenerabile trebuie să fie regenerate pentru că ele nu sunt infinite şi cauzează nişte costuri deosebite pentru economie. 
 
Dar marile companii americane, în special cele de tehnologie, au şi un monopol extrem de mare în piaţă. Deja, în mai multe state americane, consumatorii de Netflix sau HBO au fost anunţaţi că vor plăti mai mult din februarie pe aceste servicii. Analiştii spun că orice mişcare în economia globala va fi resimţită şi la noi. Aşa că în curând, ca să te bucuri în continuare de filmele tale preferate sau de muzica de pe aplicaţiile americane, vei fi nevoit să fii mai generos la portofel. (SINCRON 2)
 
DRAGOŞ CABAT, economist: Companiile, atunci când au de plătit taxe mai mari, primul lucru pe care îl vor face este să ridice preţurile dacă pot la bunurile şi serviciile pe care le oferă pentru ca să acopere taxele mai mari plătite din veniturile mai mari pe care le obţin. E posibil ca unele dintre serviciile pe care le vom primi să devină uşor mai scumpe. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici